Hva er Wipe data / reset av fabrikken og Wipe cache partition?

Android-smarttelefoner og nettbrett har en spesiell meny for gjenopprettingsmodus eller bare en gjenopprettingsmeny. Dette er en spesiell oppstartsmodus for enheten, takket være at du kan tilbakestille alle innstillinger eller si, installer en ny firmware på enheten og til og med en annen menygjenoppretting.

Slik ser gjenopprettingsmodus ut på en Samsung-smarttelefon:

For å ringe til denne menyen, må du gjøre en rekke handlinger sammen med omstart av smarttelefonen. For eksempel, på en Samsung Galaxy S3, er prosessen som følger:

  • Slå av smarttelefonen.
  • Trykk på volum opp-knappen, Hjem-knappen og av / på-tasten på smarttelefonen samtidig.
  • Slipp knappene så snart du ser logoen til menygjenoppretting.

Vær oppmerksom på at ovennevnte er et bilde av lagergjenopprettingsmodus. Det er også tilpassede versjoner av menyen, de installeres av brukeren uavhengig og kan ha et helt annet utseende. Som et eksempel - TWRP Recovery:

Det er flere elementer i gjenopprettingsmenyen som reiser spørsmål fra brukere. La oss snakke om noen av dem.

Tørk av data / tilbakestilling av fabrikken

Når du bruker Tørk data / tilbakestilling av fabrikken, slettes alle applikasjoner og data (cache, kontoer, applikasjoner, musikk, filer, videoer osv.). Den brukes vanligvis hvis det oppstår feil når du bruker enheten, eller smarttelefonen eller nettbrettet begynner å bremse, eller brukeren vil returnere enheten til sin opprinnelige tilstand og tilbakestille innstillingene. Du må bruke denne varen nøye. Hvis du bestemmer deg for å tilbakestille data, ikke glem å ta en sikkerhetskopi av de nødvendige filene først.

Slett cache-partisjon

Wipe cache partition er en opprydding av cachepartisjonen. Dette området lagrer midlertidige filer som er igjen etter bruk av applikasjoner eller oppdateringer. Den brukes for eksempel hvis smarttelefonen fungerer sakte, eller den begynner å avta. Samtidig skjer ikke fjerning av applikasjoner, i motsetning til forrige tilfelle - bare hurtigbufferen, det vil si formelt ved å bruke Tørk cache-partisjonen, risikerer du ikke å miste data.

Det er også verdt å merke seg at applikasjonsbufferen kan slettes gjennom grunninnstillingene til smarttelefonen, for eksempel:

Andre typer menygjenoppretting

Noen gjenopprettingsmenyer har tilleggsutstyr. For eksempel, i gjenopprettingsmodus på Xiaomi-enheter, kan du velge flere rengjøringsmoduser, for eksempel, Tørk SD-kort - sletting av data fra et minnekort. Og menyen er helt annerledes:

Menytypen påvirker ikke funksjonaliteten til menygjenopprettingen på noen måte.

Gå ut av gjenopprettingsmenyen ved å bruke Reboot system now-elementet (start enheten på nytt i normal modus).

Eller gjennom Power Off-elementet, hvis tilgjengelig (slå av enheten).

Siste innlegg